Qui som?

Una mica d'història...

Calçats Alentorn neix l’any 1939 a Valls, capital de l’Alt Camp, de la mà d’Amadeu Alentorn al carrer de la Cort nº20, antigament anomenat carrer Baldrich. Era un petit local, atapeït on predominava l’espardenya de pagès, les seves passadores, les quals envetaven les espardenyes, i ser un negoci familiar emblemàtic de la població.

Calçats Alentorn any 1952

Actualment som la 4rta generació que s’encarrega de l’elaboració artesanal de part de la producció de les espardenyes. El 2015 llancem la nostra pròpia marca Terra d’espardenyes on recuperem el logotip dels inicis de la botiga. No teníem referències i les poques fotos que tenim no es veia el logotip en detall per tal de poder-lo reproduir. Desprès d’uns mesos de recerca, en un antiquari vam poder trobar una participació de la loteria de Nadal de l’any 1947,  d’aquest manera vam poder recuperar el logotip. 

Formem part de l’associació d’artesans de l’Alt Camp, on participem de les exposicions que organitza l’associació i tenim el carnet d’artesà que atorga la Generalitat de Catalunya.

L’any 2019 vam ser nomenats SantJoaner de Valls, un reconeixement a tota la nostra trajectòria relacionada amb la festa major de Valls i les seves expressions culturals. 

Terra d'Espardenyes.cat

E-commerce de calçat tradicional. 

  • Som Artesans
  • Personalització de les espardenyes de pagès
  • Contacta amb nosaltres per més informació 

L'establiment físic es troba a: 


Situat a Valls la capital de l'Alt Camp, bressol dels castells i ciutat origen dels calçots.

El camp de Tarragona té una llarga tradició en el ram de la pagesia i d'aquesta manera mantenim l'essència del calçat dels nostres avantpassats.

Essència i tradició. 

  • Dissenyem els productes des del seu inici.
  • Confeccionem part de les espardenyes tal com és feia fa més de 100 anys.
  • Personalitzem tots els models amb colors i diferents estils.